OTAC MILOŠ NAVATAO NEVIĐENU RIBU!

pop

OTAC MILOŠ NAVATAO NEVIĐENU RIBU!

Takođe je pozvao i na poštovanje zakona.

Starešina crkve posvećene Preobraženju Gospodnjem u Beranama jerej Miloš Cicmil je u kanjonu Lima, nizvodno od grada, upecao mladicu dugu 106 centimetara i tešku deset kilograma!

Ovdašnji ribolovci tvrde da se zaista radi o kapitalcu – verovatno jednom od najvećih koji se kriju u brzim vodama pomenute reke.

– Odrastao sam uz prirodu, uz jezera i reke, a ribolov mi je hobi od detinjstva – veli otac Miloš. – Zato, kad god sam bez obaveza odlazim na obale Lima, u kojem svaka vrsta ribe zahteva određenu tehniku, opremu, pažnju i strpljenje. Rado lovim sve vrste, ali posebno poštovanje imam prema mladici koja je najveći ovdašnji predator. I u Tifranskoj klisuri mi se baš posrećilo, a borba sa golemom pastrmkom je u ranim jutarnjim satima potrajala 15 minuta.

pastrmka
*Foto: Youtube/printscreen / Fish Fray

Ovaj sveštenik Eparhije budimljansko-nikšićke, kako kaže, praktikuje i sportski ribolov, a činjenicu da svoj najnoviji ulov za priču – uprkos tome što se radi o primerku veoma ugrožene vrste – ipak nije vratio u reku objašnjava ličnom i procenom ostalih kolega po štapu i udici da se radi o baš trofejnom primerku.

-Apelujem na sve ribolovce da poštuju kodeks i, ako već žele da neku upecanu ribu odnesu kući, to učine isključivo poštujući zakonom određene dimenzije – kaže otac Miloš i precizira da je mladica posebno ugrožena vrsta ne samo zbog krivolova, već i zbog nekontrolisane eksploatacije šljunka u Polimlju.

(AtlasPress.rs / Izvor: Novosti.rs)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*