VEKOVIMA KARAĐORĐEVIĆE PRATI UŽASNO PROKLETSTVO: Bili su UKLETI, to Srbi nisu znali, a onda je došao Stefan

karadjordjevici

VEKOVIMA KARAĐORĐEVIĆE PRATI UŽASNO PROKLETSTVO: Bili su UKLETI, to Srbi nisu znali, a onda je došao Stefan

Foto: Wikipedia / Promo

Zanimljiva priča.

Strašno prokletstvo prati karađorđeviće, od Karađorđa pa do sada. Mnogi će sad pomisliti da je ovo još jedna od priča o izgnanstvu srpske karaljevske porodice iz zemlje nakon Drugog svetskog rata, ali ne ovde je reč o nečem većem!

Ima li bilo šta veće od toga da ti ne daju da se vratiš u zemlju, da ti i tvoje tek rođeno dete proglase izdajnikom? Da ti oduzmu svu imovinu i do danas je ne vrate?

Ovo su sve opravdana pitanja koja bi mogla da se vežeu za kraljevsku porodicu Karađorđević, ali ipak reč je o nečem drugačijem.

Dosta smo priča slušali o ubijanju, mučenju, ratovima i teškim odlukama, ovde je reč o životu.

*Foto: Wikipedia / Vladimir Borovikovsky

Naime od rođenja Đorđa Petrovića Karađorđa pa do danas porodicu Karađorđević pratilo je jedno, narodski rečeno prokletstvo. A ono se ogleda u činjenici da od Karađorđa (rodonačelnika dinastije) do danas nijedan deda nije doživeo da vidi svog unuka, kao i da nije bilo momenta da su u Beogradu, na Belom dvoru u isto vreme boravile tri generacije Karađorđevića – deta, otac, unuk.

PROČITAJTE JOŠ: Nikola Pašić je ovako RAŠIRIO GRANICE Jugoslavije, BEZ MILOSTI o neprijatelju

Ipak, posle toliko godina, muka i borbe dočekali su Karađorđevići i da se ovo prokletstvo sa njih skine, a istorijsku sliku dede, oca i unuka Karađorđevića na svom Fejsbuk profilu postavio je princ Filip Karađorđević.

*Foto: News1

Njegov status prenosimo u celosti:

“Znam da neki od vas i ne misle sve najbolje o mom ocu, ali siguran sam da bi bilo drugačije kada bi imali priliku da upoznate njegovu dušu i njegovo srce. Imao je veoma teško detinjstvo, rođen je i odrastao u izbeglištvu ali se vratio svojoj otadžbini i u nju vratio i na Oplencu sahranio posmrtne ostatke svojih predaka koji su umirali u izgnanstvu. Time je ispunio zavet svog pradede kralja Petra I. Dočekao je moj otac i da mu se unuk rodi u Beogradu i tako postao prvi Karađorđević koji je dočekao da vidi svoje unuče.

*Foto: Wikipedia Commons

Uskoro će moj otac dočekati i da mu unuk živi u Srbiji, da u Otadžbini odrasta i školuje se. Biće to prvi put u istoriji da u Srbiji istovremeno žive tri generacije Karađorđevića. To je delo mog oca. I hvala mu na tome.

Došlo je vreme da se i mi vratimo kući, u našu Srbiju”. Filip.

I baš tako Karađorđe nije doživeo da vidi svog unuka, knez Aleksandar Karađorđević takođe, kao ni kralj Petar, a ni kralj Aleksandar I, ni kralj Petar II.

(AtlasPress.rs / Izvor: Espreso.rs)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*