PRONAĐENA NAJTRAŽENIJA BIBLIJSKA RELIKVIJA: U ovoj crkvi sakriven je KOVČEG sa 10 BOŽIJIH zapovesti! (VIDEO)

kovceg

PRONAĐENA NAJTRAŽENIJA BIBLIJSKA RELIKVIJA: U ovoj crkvi sakriven je KOVČEG sa 10 BOŽIJIH zapovesti! (VIDEO)

Kovčeg zaveta je jedna od najtraženijih relikvija iz Biblije, jer sadrži Deset zapovesti koje je Bog predao Mojsiju na planini Sinaj. Kažu da je napravljen od drveta i optočen zlatom, i između ostalog sadrži dve kamene ploče sa zapovestima.

Šef istraživačkog instituta koji se bavi biblijskim relikvijama kaže da se Kovčeg zaveta i Deset zapovesti može nalaziti u crkvi u Etiopiji. Institut za arheologiju, pretraživanje i istraživanje Biblije (BASE) nalazi se u Kolorado Springsu, SAD. Osnovan od strane bivšeg policijskog istražitelja Boba Kornuka, BASE “je posvećen potrazi za arheološkim dokazima koji bi pomogli da se potvrdi istinitost Biblije”.

PROČITAJTE JOŠ: Da li će biti rešena misterija Boga drevnih MAJA?

Kornuk je u blogu 2018. godine napisao da ga je istraga odvela u Etiopiju, gde tradicija kaže da je Kovčeg zaveta odnet nakon događaja opisanih u Starom zavetu. BASE tvrdi da je otkrio poslednje počivalište legendarnog Kovčega zaveta – rekavši da je sveta relikvija najverovatnije prokrijumčarena iz Izraela u Afriku.

Oni otkrivaju da postoje snažni dokazi da se u Starom zavetu opisano mesto gde se nalazi kovčeg. 

– Iako je tema kontroverzna i zamagljena, jedna nova teorija ukazuje na to da je Kovčeg zaveta prebačen iz drevnog Izraela i danas može biti u Etiopiji. BASE tim je otkrio dokaze da je Kovčeg mogao biti pprenesem preko reke Nil do mesta u udaljenim planinama drevnog Kuša – današnje Etiopije – kaže on.Čuvar ne napušta svoje mesto do smrti kada ga menja novi čuvar. 

Kovčeg je navodno smešten u crkvi Sv. Marije od Siona u Aksumu, gde “Čuvar kovčega” svoj ceo život provodi uz njega.

 Taj čovek, navodno, živi u samoj crkvi – kaže Kornuk. Istražni tim je tvrdio da su pronašli dokaze da je Kovčeg zaveta prenesen iz Jerusalima u Egipat pre nego što je krenuo niz Nil do Etiopije, gde se veruje da je danas pod stražom.

Osnivač BASE-a je takođe ukazao na mogućnost da Kovčeg može igrati ulogu u smaku sveta.

– U knjizi proroka Isaije glavi 18, prorok zapisuje poruku od Boga u vezi sa Etiopijom”, napisao je on i dodao: “Ne bavi se samo prošlošću Etiopije, već i budućnošću Božjeg Mesije”.

Stihovi 3-4 glase: “Svi koji živite na svetu i stanujete na zemlji, kad se digne zastava na gorama, gledajte, i kad zatrubi truba, slušajte. Jer ovako mi reče Gospod: umiriću se i gledaću iz stana svojega, kao vrućina koja suši poslije dažda i kao rosan oblak o vrućini žetvenoj”.

(AtlasPress.rs / Izvor: Espress)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*