NAJSOČNIJA VEČERA KOJA SE NE ODBIJA: Piletina punjena mocarelom, u paradajz sosu (RECEPT)

piletina

NAJSOČNIJA VEČERA KOJA SE NE ODBIJA: Piletina punjena mocarelom, u paradajz sosu (RECEPT)

Gurmanska poslastica koju ćete obožavati.

Potrebni sastojci za tri osobe:

-Tri pileća filea
-Mocarela sir – 100 grama
-Brašno 250 grama
-Šest jaja umućenih
-Prezle 230 grama
-Ulje – jedna šolja (oko 200 ml)
-Pasirani paradajz 700 grama
-Parmezan 50 grama
-Dve kašike svežeg bosiljka
-So i biber po ukusu

PROČITAJTE JOŠ: Vitaminska bomba od đumbira i kurkume koja bilduje imunitet! (RECEPT)

Priprema:

Usolite pileći file i nožem ga rasecite po sredini.  U „džep“ ubacite mocarelu i parmezan i pritisnite dobro kako bi se zatvorio. Odvojite brašno, jaja i prezle u tri različite činije. Pazeći da se meso ne otvori umačite piletinu redom u brašno, pa u jaja i na kraju u prezle. Zagrejte ulje u tiganju na srednju temperaturu i pecite piletinu sa obe strane dok ne dobije zlatnu boju. Zagrejte rernu na 180 C. U činiju za pečenje ravnomerno rasporedite 2/3 paradajz sosa i preko poređajte piletinu. Ostatak sosa prelijte preko mesa. Pecite oko 20 minuta.

(AtlasPress.rs / Izvor: Stil/ Maša Petković)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*