Marko Kon o svom STRICU Predragu: Kako je napredovao, šta sve svira, kako se opušta, kakav je privatno… Poštovaćete ga još više zbog ovih detalja

kon

Marko Kon o svom STRICU Predragu: Kako je napredovao, šta sve svira, kako se opušta, kakav je privatno… Poštovaćete ga još više zbog ovih detalja

*FOTO: MITAR MITROVIĆ, TANJUG, SLOBODAN MILJEVIĆ / RAS SRBIJA
MARKO KON I PREDRAG KON

Dr Predraga Kona svakodnevno slušate tokom epidemije korona virusa. Odlično znate u numere koje je komponovao i otpevao Marko Kon, a isto prezime razotkriva blisku rodbinsku vezu. Epidemiolog je muzičaru rođeni stric.

“Slušam njegove savete – redovno, uostalom kao i cela Srbija”, odgovara Marko Kon na početku na pitanje da li prati obraćanja strica epidemiologa Predraga Kona koji kao član Kriznog štaba za borbu protiv KOVID- 19 svakog dana saopštava javnosti nove informacije i preporuke.

Marko nam kaže da je Predrag mlađi brat njegovog oca:

“On je od mog tate mlađi 10 godina – isto toliko je njegov sin Slobodan mlađi od mene, pa kako se druže otac i stric, tako se družimo brat i ja”.

PROČITAJTE JOŠ: Dr Kon i dr Nestorović o koroni: “Virus napada i JETRU, kučići vam ga ne mogu preneti”

Kompozitor ističe da su oni porodica kao svaka druga, samo što se pojedini njihovi članovi pojavljuju na malim ekranima. A kakav je stric Kon iza kamera?

“Fin, odmeren gospodin, veoma sličan kao što je na televiziji. Tačan. Miran. Znam ga otkako sam se rodio (smeh), što bi se reklo. I uvek je učio, takvog ga pamtim od ranije. Non stop je učio, što i danas radi”, napominje Marko koji dodaje da su njegovog strica do današnje pozicije dovele godine studiranja, stažiranja, specijalizacije…

Dr Predrag Kon
*FOTO: OLIVER BUNIĆ / RAS SRBIJA
DR PREDRAG KON

A kao stric Predrag Kon je “super”, ističe njegov bratanac.

“Ne viđamo se sada, naravno, ali ranije i pored njegovih i mojih obaveza, redovno smo se sretali na porodičnim okupljanjima, slavljima”.

Predraga i Marka povezuje i muzički talenat.

PROČITAJTE JOŠ: DR NESTOROVIĆ: Ima OSAM PODTIPOVA korona virusa, izgleda da ovaj agresivniji NIJE DOŠAO IZ KINE

“Mislim da smo taj dar nasledili od zajedničkog pretka. A stric sjajno svira violinu i klavir i ima apsolutni sluh. Ponovi svaki ton koji mu se odsvira i zbog toga sam mu se oduvek divio i pitao se da li ću ga po tome dostići. I jesam, iako nisam apsolutni sluhista, ali sam radom nadomestio”, otkriva.

U porodici Kon ima još muzičkih talenata.

“Najbolje od svih nas peva Predragov sin, moj brat Slobodan”, ističe.

Marko Kon i Marko Nikolić Beovizija 2009.
*MARKO KON I MARKO NIKOLIĆ BEOVIZIJA 2009.

Marko je sa suprugom, voditeljkom Milicom i njhovom decom, petogopdišnjom ćerkicom i trogodišnjim sinom, u samoizolaciji u stanu u Beogradu.

“Deca sticajem okolnosti iz stana nisu izašla od prvog marta. Ja sam u međuvremenu izlazio, ali evo već duže vreme ne idemo nigde, osim do obližnje prodavnice iza ćoška i to sa punom biohemijskom zaštitom (smeh)”, priča nam Marko koji ovih dana izučava pravo- statut SOKOJ- a za šta ranije nije imao vremena.

“Doneo sam i neki kompjuterčić pa raduckam. A evo, ovo je moja poslednja pauza sa decom do penzije jer kada budem otišao u penziju, deca će već imati svoje živote pa neće imati vremena za mene”, dodaje.

(AtlasPress.rs / Izvor: zena.rs)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*