ISPOVEST “NULTOG PACIJENTA” KORONA VIRUSA U SRBIJI “Gušio sam se, imao sam visoku temperaturu i nisam mogao da izađem iz kreveta”

nulti

ISPOVEST “NULTOG PACIJENTA” KORONA VIRUSA U SRBIJI “Gušio sam se, imao sam visoku temperaturu i nisam mogao da izađem iz kreveta”

*FOTO: TV PINK / SCREENSHOT

Imao sam visoku temeperaturu – 39,5, slabo sam se osećao, nisam mogao da ustanem iz kreveta. Gušio sam se, nisam mogao da dišem bez kiseonika, niti da odgovaram na pozive, tek na poneku poruku.

Ovako je svoje iskustvo sa korona virusom opisao Igor Đ, “nulti pacijent” korona virusa u Srbiji.

– Drug mi je preporučio da odmah nakon vikenda odem kod pulmologa na snimanje pluća. Ispostavilo se da imam upalu pluća. Doktorka je na snimku videla tamnu senku, mislila je da je nešto ozbiljnije od upale pluća. Prepisala mi je lekove i rekla da dođem za pet dana – rekao je Igor Đ, gost specijalne emisije na TV Pink posvećene trenutnoj situaciji o korona virusu u Srbiji .

PROČITAJTE JOŠ: DR NESTOROVIĆ: Ima OSAM PODTIPOVA korona virusa, izgleda da ovaj agresivniji NIJE DOŠAO IZ KINE

Kako kaže, nije se osećao bolje i dva dana kasnije je ponovo otišao kod pulmologa.

– Upala je prešla sa leve i na desnu stranu. Doktorka me poslala na CT i ispostavilo se da je virusna infekcija, da nije rak. Možda je to glupo reći, bio sam srećan jer nije rak – rekao je on.

Igor Đ. sumnja da je korona virus dobio u Mađarskoj.

– Nedelju dana pre toga sam bio u Budimpešti, mislim da sam se tamo zarazio. Za šest, sedam dana sam osetio prve simptome – kaže Đantar.

On je, kako navodi, dobio temperaturu i mislio je da je običan grip, pa odmah izolovao jer ima malu decu, koja su već tog vikenda otišla kod bake i deke.

– Svi su bili uplašen. Kada je konstatovano da sam pozitivan na korona virus već sam bio u bolnici, bio sam jako loše, gušio sam se, nisam mogao da dišem bez kiseonika, nisam mogao da odgovaram na pozive, tek na poneku poruku – objasnio je nulti pacijent.

Kako kaže, lekari u kompletnoj opremi, skafanderi su ga u prvi mah uplašili.

PROČITAJTE JOŠ: DR KON KONAČNO SAOPŠTIO DOBRE VESTI: Veliki broj zaraženih nema simptome, to nam ukazuje da virus slabi

– Dok sam bio u bolnici zvao me je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, Bodrio me. Nisam to očekivao. Zvali su me prijatelji, porodica, poslovni partneri i predsednik – rekao je on i dodao da je danas bio na kontroli i da mora da bude na bolovanju još mesec dana.

Važni telefoni

Specijalan broj Ministarstva zdravlja za pitanja u vezi sa korona virusom: 064 8945 235. Institut za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut”: 011 2684 566.

Budimo odgovorni prema sebi i prema drugima

(AtlasPress.rs / Izvor: Blic.rs)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*