“ZABRANJEN NAM ULAZAK U GRČKU…” U Bugarskoj formirala KOLONA DUGA 10 km jer Srpski turisti još ne mogu da pređu granicu

“ZABRANJEN NAM ULAZAK U GRČKU…” U Bugarskoj formirala KOLONA DUGA 10 km jer Srpski turisti još ne mogu da pređu granicu

Turisti iz Srbije, Rumunije, Bugarske, BiH, masovno su krenuli danas put omiljenih grčkih letovališta, ali su mnogi od njih – zaustavljeni na pola puta!

Prema najavama grčkog ministra turizma, ulaz u Grčku iz Severne Makedonije neće biti otvoren sve do 1. jula, dok na granici sa Bugarskom i dalje ne puštaju srpske turiste.

“Bugari vraćaju građane Srbije i BiH”, poručili su naši turisti koji se nalaze na graničnom prelazu Kulata – Promahonas.

Ovo je, kako se može videti na fotografijama, dovelo do stvaranja kilometarskih kolona na prilaznim putevima ka Grčkoj. Prema informacijama pojedinih grčkih medija one su dugačke i čitavih 15 kilometara.

Podsetimo, Grci su najavili da će granice otvoriti danas u 23.00, mada je bilo nezvaničnih informacija da će to učiniti već u 12.00 zbog čega je veliki broj turista brže-bolje pohrlio ka granicama.

– Vratili su nas sa Evzonija. Rekli su da je zatvoreno, ali i da bi stvari mogle da se promene do sutra. Ni grčki graničari nemaju pouzdane informacije – javljaju srpski turisti koji su danas krenuli put Grčke.

(AtlasPress.rs / Izvor: Blic.rs)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*