3 SKRIVENA SIMPTOMA DIJABETESA: Mogu biti znak za UZBUNU, a prolaze nezapaženo

3 SKRIVENA SIMPTOMA DIJABETESA: Mogu biti znak za UZBUNU, a prolaze nezapaženo

*Foto: Profimedia

Skriveni simptomi visokog šećera, koje mnogi ignorišu, glavni su razlog što je ova bolest tako rasprostranjena.

Simptomi povišenog šećera dugo ostaju neprimećeni, što povećava rizik od razvoja srčanih problema ili oštećenja nerava. Kako je objašnjeno u “Vein Clinic UNC Health Care”, najčešći skriveni simptomi visokog šećera u krvi su neobični trnci u različitim delovima tela.

PROČITAJTE JOŠ: DELTA soj najviše prenosi: Dr Ana Benko objasnila šta nam najviše uništava IMUNITET i koja VAKCINA najbolje štiti od KORONE

Do ovog stanja dolazi tako što hiperglikemija oštećuje nervne završetke.

Još jedan znak bolesti je svrab kože i dugo vreme zarastanja modrica.

svrab, koža
*Foto: Profimedia

Dijabetes ima mnogo ranih simptoma, a neki su prilično nejasni. Ako ih primetite, probajte da što više jedete hranu sa niskim sadržajem ugljenih hidrata, dosta proteina i lisnatog povrća. Izbegavajte slatka pića i pijte najmanje dva litra vode dnevno. Moguće je da će za nekoliko dana svi ovi znaci će nestati”, savetuju lekari iz “Vein Clinic UNC Health Care”.

PROČITAJTE JOŠ: NIJE GOJAZNOST, A NIJE HOLESTEROL I NISU TRIGLICERIDI: Kardiololog Hadži-Tanović tvrdi da je ovo uzročnik br 1 INFARKTA!

Stručnjaci su objasnili i da ponekad gorenavedeni simptomi nisu povezani sa dijabetesom, već mogu da budu posledica prekomernog unosa ugljenih hidrata sa kojima telo ne može da se nosi. Na primer, peckanje može biti izazvano lošom cirkulacijom krvi, a svrab uzrokovan alergijama ili ekcemom.

Međutim, ako se bar dva od ovih nekoliko simptoma pojave istovremeno, preporuka je da se obratite lekaru. Ako se ne leči, dijabetes povećava rizik od srčanih oboljenja ili moždanog udara, kao i problema sa bubrezima.

(AtlasPress.rs / Izvor: Stil/Mondo.rs)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*